Öt „anti-ajándék” a hozzátartozóknak, amit jobb kerülni

Mielőtt leülnénk a karácsonyi asztalhoz, hetekig tart a készülődés és az ajándékok keresése szeretteink számára. Szeretnénk valami különlegeset adni nekik, amitől boldogok lesznek, de nem mindig tudjuk, mit válasszunk. Van néhány dolog, ami biztosan nem lesz jó választás, és ez az 5 teljesen anti-ajándék, amit el kell kerülni.

Karácsonyi ajándékok, amelyek teljesen ellentétesek a te érdekeiddel

Tudod, hogy a húgod nem szeret olvasni, de még mindig azt tervezed, hogy karácsonyra ajándékozol neki egy bestseller krimit? Ez semmiképpen sem jó ötlet. Ha követjük az érdeklődésüket, vagy figyelmen kívül hagyjuk szeretteink preferenciáit, biztosan nem lesz sikeres ajándék. A karácsonyi ajándéknak örömet kell szereznie a megajándékozottnak, ezért érdemes átgondolni, hogy az olvasást nem szerető embernek szóló könyv biztosan jó választás-e.

Zokni és nyakkendő, tényleg jó karácsonyi ajándék?

Valószínűleg te is tudod, hogy a személyre szabott ajándékok a legszórakoztatóbbak, és ez nem mondható el a zokniról vagy a nyakkendőről. Ezeket a tárgyakat gyakran választjuk, amikor egyáltalán nincs fogalmunk arról, hogy mit ajándékozzunk, vagy az utolsó pillanatban ajándékot keresünk. Gondolj arra, hogy férjed vagy apád valóban arról álmodik, hogy karácsonyi ajándékként kapjon még egy pár zoknit? Nincs más dolgod, mint egy kicsit korábban megtervezni az ajándékokat, és unalmas nyakkendő helyett vicces feliratos pólókat rendelni. Biztosan sokkal jobban fog tetszeni nekik!

A kozmetikumok és a parfümök kockázatos ötlet karácsonyi ajándéknak

A férfiakhoz hasonlóan a legnépszerűbb karácsonyi ajándék a zokni és a nyakkendő, így hölgyeinket is szívesen ajándékozzuk meg különféle kozmetikumokkal, parfümökkel. Bár valóban ütős és örömteli ünnepi ajándék lehet, nagyon kockázatos vásárlás, ha nem ismerjük az illető preferenciáit. Gondold át, mi van, ha kiderül, hogy a címzett allergiás valamelyik összetevőre?

Rossz minőségű karácsonyi ajándékok

Az ajándék, amit szeretteinknek adunk, ne csak szép legyen, hanem jó minőségű is. Na és mi van, ha olyan karácsonyi ajándékot adunk, ami az újévig sem fog kitartani? Sajnos a megjelenés és a minőség nem mindig jár kéz a kézben, a karácsony előtti időszakban sok rossz minőségű áruval találkozhatunk, ami felkelti a figyelmünket. Érdemes alaposan utánanézni és nem elhamarkodott döntéseket hozni, hogy karácsonyi ajándékunk sokáig szolgálja majd a megajándékozottat.

Függönyök, edények és egyéb otthoni kiegészítők

Még ha tudjuk is, hogy valaki lakást díszít, ne válasszunk magunknak függönyt, dekorációt a házba. Előfordulhat, hogy nem találjuk el az illető ízlését, így ne lepődjünk meg, ha azt mondja, hogy nem tetszik neki. Hasonlóan az edényekhez és egyéb konyhai kiegészítőkhöz – a karácsonyi ajándékok örömet okozzanak, ne pedig főzésre vagy takarításra emlékeztessenek. Ha praktikus ajándékot szeretnél adni a konyhába, válasszon humoros ajándékokat, például feliratos bögrét vagy gravírozott fatáblát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük